Antena 3 CNN Economic Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie

Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie

Salariul minim pe economie suferă o adaptare în creştere pentru o anumită categorie de angajaţi.

Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2024   •   20:00

Salariații din sistemul bancar vor avea garantat un salariu minim, mai mare decât cel minim pe economie și un pachet de plăți compensatorii în caz de concediere pentru motive neimputabile lor.

"Pentru prima dată, toți salariații din sistemul bancar vor avea garantat un salariu minim, mai mare decât cel minim pe economie și un pachet de plăți compensatorii în caz de concediere pentru motive neimputabile lor, cu mențiunea că aplicarea la nivelul întregului sector se va face după avizarea de către Consiliul Tripartit și aprobarea de către Guvern",  a informat joi Federația Sindicatelor din Industria Financiară (FSIB), membră a CNS Cartel ALFA, ce include sindicate care reprezintă lucrători din următoarele bănci: BRD, BCR, UNICREDIT, BANCA TRANSILVANIA, OTP BANK, CEC BANK, FIRST BANK, EXIM BANCA ROMÂNEASCĂ, LIBRA BANK, precum și din sectorul asigurări, din următoarele companii: GROUPAMA, OMNIASIG, UNIQA, ASIROM;

Semnarea acestui contract reprezintă un pas important pentru dialogul social din sectorul bancar și pentru comunitatea sa de lucrători. Pachetul de salarii compensatorii va ajunge până la 6 salarii, în funcție de vechimea în bancă a angajatului.

Implementarea eficientă a prevederilor contractului în toate băncile din România va fi un mare pas înainte pentru stabilirea unor standarde minime garantate pentru angajații sectorului.

La intrarea în vigoare a Contractului Colectiv va deveni primul document de acest gen aplicabil sectorial din mediul economic privat. 

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close